ExperTent

Tält för alla årstider

Uppdaterad

De flesta tält passar bäst i varmare klimat, men det finns även såkallade Fyrasäsongstält som även klarar vintern.

Fyrasäsongstält har kraftigare bågar och ofta med möjlighet till dubbla bågar. Med en ytterduk som går hela vägen ned till marken kan du skotta snö nedtill och få bort draget från vind in i tältet. Tälten karaktiseras ofte med en högt placerad och genomgående ventilation, som kan användas även när du skottat igen utmed marken. Innerduken tillverkad i tät väv och med endast små meshpartier för ventilation.

Tips! Se till att ha starka tältpinnar anpassade för vinterbruk, som kan användas som snöankare.


Varför Vintertälta:
Det är en inte helt ovanlig reaktion. Men faktum är att det finns så många anledningar. Fritt val av tältplats, inga kryp, lugnet och kan du kombinera med skid- och snowboardåkning så har du antagligen orörda snöfält eller folktomma leder runt tältknuten.

4-säsongstält är tillverkade i starkare material än 3-säsongstält, det gäller både ytter- och innertält. Dessutom maximerar tältets form motståndskraften mot kraftiga vindar och tung snö. De ska vara snabba att sätta upp och gärna ha en större absid att förvara packningen i. All ventilation kan stängas vid stormiga förhållanden och de har fler stormlinor för förankring. Välj dubbelvägg för mer värme och komfort samt minskad kondens. Välj enkelvägg om du vill bära lätt under vandring eller bergsklättring.

warning Created with Sketch.