ExperTent

Vilken storlek på tält borde jag ha?

Uppdaterad

Hur många ska ni få plats i tältet avgör hur stort tält du behöver. Ska flera personer kunna sova komfortabelt så är det viktigt att tältet inte är för litet. Ett tremannatält har plats för tre vuxna i liggställning tätt intill varandra och det är i stort sett det som får plats. Är man tre personer, så är det inte mycket rum till att röra sig, eller till bagage om man inte också har ett förtält. Hur många ingångar ett tält har varierar, det kan vara praktiskt men är inte alltid nödvändigt. Är man en större grupp kan det vara smidigare att ha flera ingångar på tältet, då slipper man vänta på att alla ska gå ut och in.

Om du ska vandra i en större grupp och vara ute flera nätter rekommenderas att välja ett tält som är anpassat för en person extra.


Vilken storlek på tält ska man köpa?

För en person håller det med ett enmanstält eller tvåmannatält. Självklart kan man även ha ett tält som är anpassat för fler personer även om man är ensam, men då får man också räkna med ett tyngre tält att bära på.

Takhöjden i tältet är också något som kan vara värt att tänka på när man väljer tält. Allt blir lite enklare i ett tält som har högre takhöjd. Det ger också en högre komfort om man av någon anledning behöver befinna sig mycket inne i tältet, antingen för att man vill eller på grund av väderförhållanden. Det man bör tänka på är att desto högre takhöjd man väljer, ju lättare är det också för vinden att ta tag i tältet. Vi på expertent erbjuder alla storlekar på tält.

warning Created with Sketch.